Mediation

‘Uit elkaar? Kom er samen uit door bemiddeling.’

Uw relatie loopt helaas niet zoals u zich had voorgesteld. U en uw partner besluiten uit elkaar te gaan. Wij kunnen u helpen uw scheiding op een snelle, financieel voordelige en goede manier te regelen, zodat u later niet voor verrassingen komt te staan.

Wat is mediation?

Een mediator of een echtscheidingsbemiddelaar is een onafhankelijke partij die helpt bij het vinden van oplossingen in het geval van een scheiding. Hij of zij bespreekt met u en uw ex-partner welke zaken geregeld moeten worden als gevolg van de scheiding, en bemiddelt tussen u en uw ex-partner wanneer u er samen niet uitkomt.

Hoe gaat het in z’n werk?

Doordat een scheiding veel onzekerheid, verwarring en vaak ook onredelijkheid met zich meebrengt, is het vaak lastig voor ex-partners om in goed overleg met elkaar te blijven. Maar juist in deze moeilijke periode rondom een scheiding moet veel worden geregeld, zoals de verdeling van de gemeenschappelijke bezittingen, de omgangsregeling voor de kinderen, de alimentatie en andere belangrijke zaken die beide partijen aangaan.

Mediation helpt u er samen met uw ex-partner uit te komen, zodat de financiële en emotionele schade voor beide partijen tot een minimum wordt beperkt. Onder begeleiding van een ervaren mediator of echtscheidingsbemiddelaar worden over alle relevante zaken goede afspraken gemaakt. Met mediation worden u en uw ex-partner begeleid om tot constructieve regelingen te komen, zodat deze vaak pijnlijke situatie en de gevolgen hiervan zo goed mogelijk vorm krijgen.

Voor wie is mediation bedoeld?

Mediation is belangrijk voor huwelijkspartners, maar ook voor samenwonenden die besluiten uit elkaar te gaan. In beide gevallen moeten de gemeenschappelijke bezittingen verdeeld worden en zijn er vaak ook nog andere onderwerpen te bespreken. Een belangrijke voorwaarde voor het succes van mediation is wel, dat beide (ex)partners nog in gesprek zijn en ook bereid zijn gezamenlijk onder begeleiding van een mediator tot afspraken te komen.

Voordelen van mediation

  • Aanzienlijke kostenbesparingen door vermijden van onnodige advocaatkosten
  • Snelle afwikkeling door verhindering van langdurige juridische processen
  • Begeleiding door een objectieve en ervaren bemiddelaar
  • Zekerheid dat alle aspecten van uw scheiding geregeld zijn
  • Het in stand houden van een redelijke verhouding tussen de ex-partners

Als mediation niet lukt

Als beide partners niet meer in gesprek zijn en ook niet bereid zijn onder begeleiding van een van onze mediators tot afspraken te komen dan zal een van onze familierechtadvocaten u graag begeleiden.

Meer informatie

Neem contact op met onze mediators of echtscheidingsbemiddelaars via ons contactformulier.

Een dierbare of bekende is overleden. In deze moeilijke tijd moeten allerlei zaken worden geregeld. Als je erft of je bent in het testament tot executeur benoemd, heb je een rol in de afwikkeling van de erfenis. Wij kunnen je helpen de afwikkeling in goede banen te leiden.

Na een overlijden moet heel wat worden geregeld. Niet alleen praktische zaken (het opzeggen van abonnementen, terugbrengen van medische hulpmiddelen) maar ook afhandeling van belastingen en formaliteiten. Het begint allemaal met de vraag of er een testament is. Dit kunnen wij voor je nakijken bij het Centraal Testamentenregister. Neem voor meer informatie over dit rechtsgebied contact op met onderstaande specialisten.

Neem contact op