Informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ bij Grandcafé Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn

Wij zijn aanwezig op de Informatiemarkt ‘Een zorgeloze toekomst’ op dinsdag 8 oktober a.s.

Laat u vrijblijvend informeren over hoe u uw financiën en juridische zaken voor de toekomst goed kunt regelen. Op de gratis informatiemarkt kunt u terecht met vragen als: ‘Wat kan ik met de overwaarde van mijn huis doen? Hoe kan ik zo lang mogelijk lekker blijven wonen in mijn eigen huis? Hoe zorg ik ervoor dat voor mij de juiste beslissingen worden genomen als ik dat niet meer zou kunnen? De informatiemarkt is op dinsdag 8 oktober, bij Grandcafé Turf, Gedempte Turfhaven 19 in Hoorn. U bent welkom tussen 19.30 tot 21.30 uur.

Levenstestament
Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een levenstestament legt u vast wie (tijdens uw leven) uw financiële, medische en persoonlijke zaken regelt als u dit zelf niet meer kunt. Dit in tegenstelling tot een gewoon testament, waarin zaken geregeld zijn die gelden na overlijden.

Overwaardehypotheek
Hebt u overwaarde op uw woning? Een forse overwaarde ontstaat als de woningwaarde is gestegen en de hypotheek ruimschoots of helemaal is afgelost. Er zijn mogelijkheden om dit geld vrij te maken als aanvulling op uw pensioen of om uw huis aan te passen. Een overwaardehypotheek is bedoeld als een aanvulling op het inkomen en bestaat meestal uit twee delen. Het ene deel van de lening kunt u ineens of in maandelijkse termijnen opnemen. Vanuit het andere leningdeel wordt de hypotheekrente betaald.

Blijverslening
De Blijverslening is een hypotheek met gunstige voorwaarden. De hypotheek maakt het mogelijk om langer in uw eigen huis te blijven wonen. Door met de lening aanpassingen in uw huis te betalen, kunt u uw huis voorbereiden op de toekomst. Denk bijvoorbeeld aan het ombouwen van een bad tot (inloop)douche, het realiseren van een slaapkamer of badkamer op de begane grond en het laten verwijderen van drempels in het huis.

Wilt u weten of bovenstaande onderwerpen iets voor u zijn, wat de voordelen voor u zijn en wat allemaal mogelijk is? Tijdens de informatiemarkt ontvangt u hier meer informatie over. Notarissen van Abma Schreurs, hypotheekadviseurs van Westfriesgoed en Rabobank en adviseurs van de Gemeente Hoorn zijn aanwezig. Ook vindt u op de markt informatie over toekomstgerichte verbouwingen.