Wat regelt u in de situatie dat u zelf geen beslissingen meer kunt nemen? Wij leggen het uit.

Waarom een volmacht laten maken?

Als u niet meer in staat bent om zelf op persoonlijk en/of zakelijk gebied beslissingen te nemen, is het belangrijk dat is vastgelegd wie dat wel voor u mag doen.

Een volmacht gaat ervan uit dat u een vertrouwenspersoon aanwijst die namens u beslissingen kan nemen als u dat zelf niet meer kunt. In een algemene volmacht worden beknopte aanwijzingen aan de vertrouwenspersoon gegeven.

Wat is het verschil tussen een volmacht en een levenstestament?

Het verschil tussen een algemene volmacht en een levenstestament is dat u in het levenstestament uitgebreider uw persoonlijke wensen beschrijft in verschillende scenario’s. In een levenstestament neemt u bijvoorbeeld uw wensen op over wat er met uw woning en inboedel moet gebeuren als u naar een verpleeghuis moet en wie er gewaarschuwd moet worden als u mocht overlijden.

Het is mogelijk om eerst te kiezen voor een volmacht en later kan dan altijd een levenstestament worden gemaakt waarin de volmacht opnieuw wordt opgenomen.

Wilt u advies bij de keuzen tussen een volmacht en levenstestament, weten wat de voordelen van de volmacht zijn en wat er allemaal mogelijk is bij een volmacht? Download dan gratis de uitgebreide brochure.

Let op!

In een algemene volmacht kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Vergelijkbaar met een algemene volmacht is een levenstestament. Afhankelijk van wat u allemaal wilt regelen voor die situatie maakt u bij de notaris een volmacht of een levenstestament.

In deze brochure krijgt u een beeld van de diverse mogelijkheden van een volmacht en levenstestament. Ook wordt u duidelijk wat de verschillen zijn tussen beide.

Waarom Abma Schreurs?

“Iedere cliënt krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Bij ons is niemand standaard, iedereen heeft andere wensen wat betreft het opstellen van een testament. Bij Abma Schreurs is daar veel ruimte voor.”

Neem contact op