mr. M. Sliphorst-Dekker (Marije)

m.dekker@abmaschreurs.nl

06 158 557 01

https://www.linkedin.com/in/marijedekker/

Marije is een ervaren, nuchtere advocaat, gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. Zij treedt bij voorkeur op voor ondernemers die dicht bij hun onderneming staan en ook na aanzienlijke groei nog altijd sterk betrokken zijn bij de bedrijfsvoering.

Haar kwaliteit is met name gelegen in het adequaat voorkomen, danwel oplossen van zakelijke conflicten. Ze procedeert voor haar klanten over uiteenlopende onderwerpen zoals nakoming van een samenwerkingsovereenkomst of ontbinding van een koopovereenkomst. Met haar ruime proceservaring weet Marije op een zorgvuldige wijze in te schatten of een procedure op zijn plaats is en hoe deze moet worden ingestoken om tot het optimale resultaat te komen.

Naast het onderhandelen en procederen bij conflicten, is Marije ook gespecialiseerd in het opstellen van contracten en algemene voorwaarden. Door de contracten naadloos te laten aansluiten bij de onderneming kunnen weer tal van procedures worden voorkomen.

Een terugkerend type cliënt is het Familiebedrijf. Een groot aantal van haar cliënten is een familiebedrijf, zodat Marije op de hoogte is van de bijzonderheden die zich voordoen binnen een familiebedrijf.

Marije is ook penningmeester van de Vereniging Familiebedrijven Noord-Holland, welke vereniging jaarlijks een aantal events organiseert speciaal voor familiebedrijven.

Daarnaast is Marije actief binnen het erfrecht. Uitleg over testamenten, advies over legaten, maar ook het bijstaan van erfgenamen tijdens een vereffening behoort tot haar werkzaamheden. Ook wordt Marije door de Rechtbank benoemd tot vereffenaar in nalatenschappen.

Kenmerkend voor Marije: betrokken, analytisch en altijd op zoek naar ‘de’ oplossing.

Marije houdt kantoor op onze vestiging te Purmerend, maar is (op afspraakbasis) ook graag beschikbaar op de vestigingen in Amsterdam-Noord, Hoorn en Volendam.

Advocaat sinds 2003

omnius-advocaten-logo

Lidmaatschappen:

 

Specialisatie:

  • Grotius Nationaal en Internationaal Contracteren met goed gevolg afgelegd (2011)
  • Leergang Erfrecht (AvdR) met goed gevolg afgelegd (2015)

 

Artikelen van Marije Sliphorst – Dekker:

Marije Sliphorst – Dekker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd: verbintenissenrecht
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.