mr. H.C. Scheltema (Hans-Christiaan)

h.scheltema@abmaschreurs.nl

06 – 295 613 25

https://www.linkedin.com/in/hans-christiaan-scheltema-8784b352/

Mr. H.C. (Hans-Christiaan) Scheltema is in september 2005 afgestudeerd aan de Vrije Universiteit Amsterdam in de richtingen Strafrecht, Staats -en Bestuursrecht en Civiel recht. Hij is sinds 2006 werkzaam als advocaat bij Abma Schreurs Advocaten.

Hans-Christiaan is specialist op het gebied van Insolventierecht. In juni 2013 heeft hij met goed gevolg de Grotius specialistenopleiding Insolventierecht afgerond, hetgeen de meest uitvoerige en complete postacademische opleiding op het gebied van het faillissementsrecht is. Hij wordt met regelmaat aangesteld als curator door de Rechtbank Noord-Holland in faillissementen of als bewindvoerder in surseances van betalingen of schuldsaneringen. Door zijn uitgebreide kennis op het gebied van het faillissementsrecht en zijn ervaringen als curator is hij in staat om ondernemers – die in financieel zwaar weer verkeren – van doordacht advies en juridische bijstand te voorzien.

Naast zijn werkzaamheden op het gebied van Insolventierecht, houdt Hans-Christiaan zich bezig met het algemene ondernemingsrecht. Hij is veelvuldig betrokken bij overnames. Hij adviseert en ondersteunt ondernemingen binnen het MKB op het gebied van bestuurdersaansprakelijkheid, bedrijfsfinanciering, samenwerkingsverbanden en herstructureringen.

Hans-Christiaan is een enthousiaste, deskundige en betrokken advocaat.

 

Artikelen van Hans-Christiaan Scheltema:

Loop geen papieren zoldertje! (Kennisbericht Maand van de Ondernemer 2015)\