1 juni 2012 Nieuws

Fusie Abma Schreurs en Hofstee

Abma Schreurs Notarissen met vestigingen in Hoorn en Purmerend, Van Erp Notarissen in Amsterdam en Hofstee & van Erp Notarissen in Monnickendam zijn per 1 juni 2012 een fusie aangegaan.

Kiezen voor samenwerking en groei
Abma Schreurs, Van Erp Notarissen en Hofstee & van Erp hebben ervoor gekozen om samen te gaan werken en zo te groeien. “Door de fusie zullen de vestigingen nauw met elkaar gaan samenwerken. Hierdoor ontstaan efficiency voordelen die het ons mogelijk maken hoogstaande kwaliteit van werk te blijven bieden en onze klanten nog beter van dienst te zijn. Door de fusie wordt de service en kennis van onze kantoren zelfs uitgebreid”, zo deelt kantoordirecteur Jan Padding van Abma Schreurs mee.

Alle vestigingen blijven bestaan
Na de fusie gaan de kantoren verder onder de naam Abma Schreurs Notarissen. Alle vestigingen blijven in stand. “Wij vinden het belangrijk om dicht bij onze klanten te zijn en te blijven. Dit op dezelfde laagdrempelige wijze als nu het geval is. De advocaten zijn nu nog alleen in Hoorn en Purmerend gevestigd; later ook op de andere vestigingen.”

Notaris Jos Hofstee uit Monnickendam: “We wilden samenwerken en groeien, maar ook in de regio aanwezig blijven en door deze fusie kunnen we dat waarmaken. Daarnaast kunnen we door deze fusie zekerheid bieden ten aanzien van het product dat wij bieden, namelijk de akte en alles wat daarbij komt kijken, maar ook het notariële advieswerk. En die zekerheid kunnen we onze klanten blijven bieden. Nu, maar zeer zeker ook in de toekomst.” Advocaat Felix Groot: “De advocaten zijn enthousiast over deze ontwikkeling. Het biedt ons nog weer extra mogelijkheden de meerwaarde van de samenwerking voor de klanten van advocaten en notarissen over het voetlicht te brengen.”

Na de fusie kan iedere klant nog steeds bij iedere vestiging terecht voor de meest uiteenlopende vragen op het gebied van familierecht, ondernemingsrecht en onroerend goed. Het notariaat richt zich naast de particuliere markt (o.a. testamenten, echtscheidingsbemiddeling, mediation en woningoverdrachten) voornamelijk op dienstverlening aan woningcorporaties, juridische begeleiding van nieuwbouw, estate planning en zakelijke dienstverlening aan ondernemers (zoals bedrijfsoverdrachten, fusies, overnames en de oprichting van VBI’s). Deze werkterreinen – juridische advisering en procesvoering voor ondernemers en de familierechtelijke praktijk – worden, vanuit hun eigen discipline, ook beoefend door de advocaten.

Aan het nieuwe kantoor zullen 5 notarissen, 11 kandidaat-notarissen en 13 advocaten verbonden zijn. In totaal zijn ongeveer 70 mensen werkzaam bij het gefuseerde kantoor.

Kijk hier voor meer informatie over de kantoren.

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook