10 juli 2017 Nieuws

Scholen opgelet!: Schadevergoeding verschuldigd bij missen schoolfotograaf?!

Scholen opgelet: schadevergoeding verschuldigd bij missen schoolfotograaf!? Scholen opgelet: Houdt bij de planning van de komst van de schoolfotograaf rekening met het offerfeest (en het suikerfeest).

De rechtbank heeft vandaag geoordeeld dat een onderwijsstichting schadevergoeding (smartengeld) dient te betalen aan twee leerlingen ten bedrage van € 250,00 per leerling, omdat deze leerlingen – vanwege het vieren van het offerfeest – geen gebruik hebben kunnen maken van de schoolfotograaf, en dan met name van de mogelijkheid om op de klassenfoto te komen.

Door de schoolfotograaf voor het maken van klassenfoto’s op school te laten komen op de dag van het Offerfeest zijn immers – zo oordeelde de rechter – hoofdzakelijk de leerlingen met een bepaalde godsdienstige overtuiging beperkt in de mogelijkheid van de dienst gebruik te maken. Nu de school geen legitiem doel had voor het plannen van de schoolfotograaf op deze dag, maakt dat de school in strijd heeft gehandeld met de Algemene wet gelijke behandeling en aan de benadeelde kinderen schadevergoeding moet betalen.

Het eerstvolgende offerfeest wordt overigens gevierd op 1 september 2017.

 

Klik hier om het volledige vonnis te lezen.

Gepubliceerd op 10 juli 2017

>Marieke Affourtit

m.affourtit@abmaschreurs.nl

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook