22 juni 2015 Bedrijf en beroep

Flex BV

Flex BV oprichten? Dan bent u bij Abma Schreurs aan het juiste adres. Wij helpen u graag met alle voorbereidingen van A tot Z. Wilt u meer informatie over wat een flex B.V. precies is? Lees dan gerust verder.

Wat betekent een flex bv voor u als ondernemer?

Iedere nieuwe B.V. is een flex bv De toevoeging ‘flex’ komt uit een wetswijziging in 2012, waar in de regels ten aanzien van de B.V. meer flexibel zijn gemaakt. Die wetgeving is van toepassing op alle B.V.’s. Er is in veel gevallen geen startkapitaal, bankverklaring en accountantscontrole meer nodig om een B.V. te starten. Ook zijn allerlei andere formaliteiten vervallen. Dit maakt de B.V. voor u als ondernemer aantrekkelijker.

Voordelen voor starters en zzp’ers

Voor starters en zzp’ers die nog geen B.V. hebben kan de B.V. op maat worden gemaakt. Veel starters en zzp’ers kiezen daarom voor de B.V. Ook reeds bestaande eenmanszaken kunnen naar een B.V. worden omgezet. Bij de oprichting van de B.V. wordt de eenmanszaak ‘ingebracht’. Dit betekent dat de B.V. eigenaar wordt van alle bezittingen en bedrijfsmiddelen van de eenmanszaak. De ondernemer heeft via de aandelen van de B.V. (nog steeds) recht op de waarde van de bezittingen en bedrijfsmiddelen.

Voordelen voor bestaande B.V.’s

Ondernemers met een B.V. opgericht vóór 2012 kunnen van de veranderde regels profiteren. Voor ondernemers die bijvoorbeeld belastingvrij geld uit de B.V. willen halen is dit eenvoudiger geworden. Voor ondernemers die op zoek zijn naar investeerders zijn er mogelijkheden om een nieuw soort aandelen uit te geven; het is namelijk mogelijk om aandelen uit te geven mét recht op winst, maar zonder zeggenschap.

flex bv

Onveranderde voordelen van de flex BV

De voordelen die een B.V. al had blijven onveranderd. Zo is de B.V. aansprakelijk voor de schulden die het bedrijf heeft; de ondernemer is maar beperkt aansprakelijk. Daarnaast kan het fiscaal interessant zijn om te ondernemen via een B.V. Het bedrijf kan op naam van de B.V. worden gevoerd, zodat de B.V. zelf een bankrekening kan hebben en op eigen naam facturen kan uitsturen.

Gratis brochure voor ondernemers aanvragen

In onze brochure juridische zaken voor je bedrijf, leest u alles over de flex bv en andere rechtsvormen.

Brochure afbeelding
Download brochure