23 mei 2015 Mijn notaris

Goede doelen

De branchevereniging van goede doelen (VFI) en Netwerk Notarissen zijn een samenwerking aangegaan om de kennis op het gebied van schenken en nalaten aan goede doelen te versterken. Goede doelen en de bij Netwerk Notarissen aangesloten notarissen kunnen door de samenwerking het publiek beter voorlichten over de mogelijkheden en onmogelijkheden voor het steunen van goede doelen.

Kennispartnerschap

De samenwerking bestaat uit een kennispartnerschap tussen VFI en Netwerk Notarissen. In dit partnerschap werken beide organisaties samen aan het over en weer vergroten van kennis op het gebied van schenken en nalaten aan goede doelen.

Daarnaast trekken VFI en Netwerk Notarissen gezamenlijk op bij de voorlichting aan het publiek. Met de inhoudelijke kennis van Netwerk Notarissen kunnen goede doelen aan een brede groep, maar ook aan individuele personen betere voorlichting geven over erven en schenken.

Het kennispartnerschap zal niet alleen gericht zijn op de voorlichting aan het publiek. Ook de afwikkeling van een testament waarin een goed doel is opgenomen gaat door de onderlinge werkafspraken soepeler verlopen. Daarnaast worden nabestaanden die te maken krijgen met een goed doel in de erfenis, beter voorgelicht.

Goede Doelen Gids 2015

In de Goede Doelen Gids 2015 is interessante informatie te vinden over de mogelijkheden van schenken en nalaten aan goede doelen. Ook zijn er tips over bijvoorbeeld belastingvrij schenken en antwoorden op veel gestelde vragen te vinden.

Brochure afbeelding
Download brochure