In het levenstestament legt u vast wie voor u de persoonlijke en zakelijke belangen mag behartigen, wanneer u niet meer in staat bent om dit zelf te doen.

Wat is een levenstestament?

In een algemene volmacht wijst u iemand aan in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Dit is van toepassing wanneer u tijdelijk of langdurig (bijvoorbeeld door ziekte of ongeval) niet meer in staat bent zelf te handelen.

In een levenstestament kunt u een gevolmachtigde aanwijzen om bijvoorbeeld uw zakelijke belangen te behartigen of om mogelijk medische beslissingen te nemen als u daartoe niet meer in staat bent.

Verschil levenstestament en testament

Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. U laat namelijk bepalingen vastleggen die gelden tijdens uw leven. Dit in tegenstelling tot een gewoon testament, waarin bepalingen zijn vastgelegd die gelden na overlijden.

Wilt u weten of het  iets voor u is, wat de voordelen ervan zijn en wat er allemaal mogelijk is op te nemen in uw levenstestament? Download dan gratis de uitgebreide brochure.

Levenstestament voorbeeld

Bent u benieuwd hoe een levenstestament wordt opgesteld? Bekijk dan dit voorbeeld van een levenstestament.

Let op!

In een notariële volmacht kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Vergelijkbaar met een levenstestament is een algemene volmacht. Afhankelijk van wat u allemaal wilt regelen voor die situatie maakt, vindt de uitvoering van het testament opstellen plaats bij uw notaris in de vorm van een volmacht of een levenstestament.

In deze brochure krijgt u een beeld van de diverse mogelijkheden van levenstestament en algemene volmacht. Ook wordt u duidelijk wat de verschillen zijn tussen beide.

Waarom Abma Schreurs?

“Iedere cliënt krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Bij ons is niemand standaard, iedereen heeft andere wensen wat betreft het opstellen van een testament. Bij Abma Schreurs is daar veel ruimte voor.”

Levenstestament laten opstellen?

Wilt u een levenstestament laten opstellen? Zorg er dan voor dat dit netjes op papier komt. Bij Abma Schreurs zorgen wij er voor dat alles netjes in orde wordt gemaakt. Wilt u een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met 088 433 43 33 of mail ons via info@abmaschreurs.nl.

Neem contact op Offerte aanvragen