7 juli 2015 Familie en relatie

Levenstestament

In het levenstestament legt u vast wie voor u de persoonlijke en zakelijke belangen mag behartigen, wanneer u niet meer in staat bent om dit zelf te doen.

Levenstestament vs Algemene Volmacht

In een levenstestament kunt u een gevolmachtigde aanwijzen om bijvoorbeeld uw zakelijke belangen te behartigen of om mogelijk medische beslissingen te nemen als u daartoe niet meer in staat bent.

In een algemene volmacht wijst u iemand aan in wie u het volste vertrouwen heeft om uw belangen te behartigen. Dit is van toepassing wanneer u tijdelijk of langdurig (bijvoorbeeld door ziekte of ongeval) niet meer in staat bent zelf te handelen.

Verschil levenstestament en testament

Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. U laat namelijk bepalingen vastleggen die gelden tijdens uw leven. Dit in tegenstelling tot een gewoon testament, waarin bepalingen zijn vastgelegd die gelden na overlijden.

Wilt u weten of het  iets voor u is, wat de voordelen ervan zijn en wat er allemaal mogelijk is op te nemen in uw levenstestament? Download dan gratis de uitgebreide brochure.

Levenstestament voorbeeld

Bent u benieuwd hoe het testament wordt opgesteld? Bekijk dan dit voorbeeld van een levenstestament.

Let op!

In een notariële volmacht kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Vergelijkbaar met een levenstestament is een algemene volmacht. Afhankelijk van uw wensen maakt de notaris een volmacht of een levenstestament op.In deze brochure krijgt u een beeld van de diverse mogelijkheden van het testament en algemene volmacht. Ook wordt u duidelijk wat de verschillen zijn tussen beiden.

levenstestament

Waarom Abma Schreurs?

“Iedere cliënt krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Bij ons is niemand standaard, iedereen heeft andere wensen wat betreft het opstellen van een testament. Bij Abma Schreurs is daar veel ruimte voor.”

Levenstestament laten opstellen?

Wilt u een levenstestament laten opstellen?  Bij Abma Schreurs zorgen wij er voor dat alles netjes in orde wordt gemaakt. Wilt u een vrijblijvend gesprek? Neem dan contact op met 088 433 43 33 of mail ons via info@abmaschreurs.nl.

Brochure afbeelding
Download brochure