Testament opstellen? Dan bent u bij Abma Schreurs aan het juiste adres. Wij helpen u graag bij het opstellen van uw wensen. Neem vrijblijvend eens contact met ons op of kom alles te weten over het opstellen van een testament.

Waarom een testament opstellen?

Wilt u alles goed regelen voor uw kinderen en naasten en zelf bepalen wat er gebeurt met uw bezittingen, dan is het belangrijk een notarieel testament op te laten stellen. In een notarieel testament worden uw wensen en regelingen – met betrekking tot verschillende persoonlijke – en zakelijke belangen – juridisch vastgelegd. Daarom is een testament van groot belang.

Let op! Erfgenamen en testament

In een testament kunt u personen aanwijzen als erfgenamen. Per erfgenaam kunt u aangeven wie uw bezittingen, vermogen en schulden erven na uw overlijden. Wij adviseren altijd: wilt u zelf bepalen hoe uw bezittingen en vermogen worden verdeeld? Neem dan de tijd bij het opstellen van uw testament, hoe lastig dit ook is.

Wie regelt uw zakelijke belangen als u zelf niet meer in staat bent op dit te bepalen? Wie zorgt er voor uw -minderjarige – kinderen als u komt te overlijden? Vervelende vragen waar u misschien liever niet over nadenkt. Een testament opmaken kan vervelende juridische kwesties voorkomen.

Testament opstellen met een eigen onderneming?

Heeft u een eigen onderneming, bent u aandeelhouder of bestuurder, dan is het belangrijk dat u in uw testament opneemt wie u zaken behartigt wanneer u tijdelijk – of langere tijd – niet betrokken kan zijn bij uw onderneming. Het is belangrijk om als ondernemer iemand aan te wijzen die tijdens uw afwezigheid de zakelijke belangen kan vertegenwoordigen.

Geen testament opstellen?

Als u ervoor kiest om geen testament op te stellen regelt de wet wie uw erfenis krijgt en de verdeling ervan. Dan erft u partner op grond van de wet.

Testament en machtigen voor administratie

Het is mogelijk om in een testament iemand te machtigen die namens u de administratie verzorgt. Bijvoorbeeld: het betalen van rekeningen, het kopen en verkopen van uw bezittingen, belastingaangifte verzorgen et cetera.

Advies nodig bij een testament opstellen?

Heeft u vragen over het opstellen van een testament of wilt u worden bij gestaan door één van onze notarissen voor het beste advies? Neem dan vrijblijvend eens contact met ons op. Wij helpen u graag bij het opmaken van een testament. Daarnaast bent u ook bij het wijzigen of beëindigen ervan bij ons aan het juiste adres.

Neem contact op