22 januari 2021 Mijn notaris

Estate planning

Estate planning regelen? Dan bent u bij Abma Schreurs aan het juiste adres. Neem vrijblijvend eens contact met ons op om de voorwaarden te bespreken. Wilt u meer informatie? Lees dan gerust verder.

Wat is estate planning?

Estate planning is de engelse term voor nalatenschapsplanning.”Estate” is alles wat er is bij overlijden.

Wanneer is het verstandig om aan estate planning te doen?

Voor iedereen die het belangrijk vindt wie zijn/haar erfenis krijgt, hoeveel belasting er over de erfenis betaald moet worden en hoe uw vermogen in de familie blijft

Waarom estate planning?

Estate planning gaat over vermogen maar vooral ook over uzelf. Een goed geplande toekomst waar u zich zeker en prettig bij voelt.

Hoe adviseren wij u?

Uitgangspunt bij onze adviezen over uw vermogen is natuurlijk uw persoonlijke situatie. Wat is uw leeftijd? Heeft u een partner? Wat is er over het delen van vermogen afgesproken in het samenlevingscontract of in de huwelijkse voorwaarden? Heeft u kinderen? Zijn die kinderen uit een eerdere relatie? Moeten alle kinderen meedelen in uw vermogen? Wilt u de kinderen nu al begunstigen of pas na uw overlijden? Zijn er kleinkinderen die in het vermogen moeten meedelen? Zo zijn er nog heel wat andere aspecten die we meenemen in ons advies.

Voordat we u kunnen adviseren, willen we dus heel wat weten om u een goed advies te kunnen geven. Zo vragen wij u bijvoorbeeld naar de hoogte en samenstelling van uw vermogen en de familieverhoudingen (zijn er conflicten?, wilt u bepaalde familie uitsluiten?).

Als we al deze zaken met u hebben doorgenomen, kunnen we berekeningen maken om de verdeling van uw vermogen bij schenking of bij overlijden in beeld te brengen. Hoeveel belasting wordt er betaald, maar ook: als u gaat schenken hoeveel geld houdt u dan voor uzelf over?

Hoe verder?

Naar aanleiding van ons advies is het vaak nodig aanpassingen te doen aan het samenlevingscontract, de huwelijkse voorwaarden, het testament en de verzekeringspolissen. Als u besluit schenkingen te doen, helpen we u met het opstellen van een meerjarig schenkingsplan.

Brochure afbeelding
Nalatenschap
Alles over erven, uw testament en erfrecht op een rijtje.