7 augustus 2015 Familie en relatie

Volmacht bij dementie

Wie behartigt uw belangen als u dat door dementie zelf niet meer kunt?

Met een volmacht bij dementie of in een levenstestament voorkomt u dat uw persoonlijke en/of zakelijke belangen tegen uw wil in worden behartigd. U legt in de volmacht vast wie dat voor u mag doen op een manier zoals u wenst. Helaas wordt ruim 20% van de Nederlanders getroffen door een vorm van dementie. De verschijnselen zijn veelal bekend, denk bijvoorbeeld aan vergeetachtigheid. Eén van de gevolgen hiervan is dat u op een gegeven moment uw eigen belangen niet meer zelf kunt behartigen.

Zorg met een volmacht bij dementie dat u persoonlijke en zakelijke belangen worden behartigd zoals u wilt, ook als u niet meer in staat bent dit zelf te doen. Wel zo’n rustig gevoel.

Keuze levenstestament of volmacht bij dementie

De keuze voor een levenstestament of volmacht bij dementie hangt af van uw wensen. In een volmacht wijst u alleen een vertrouwenspersoon aan en in een levenstestament laat u bijvoorbeeld beschrijven wat er met uw persoonlijke eigendommen moet gebeuren als u naar een verpleeghuis gaat.

  • Levenstestament: in het levenstestament beschrijft u uitgebreid uw persoonlijke wensen in verschillende scenario’s.
  • Volmacht: in een volmacht wijst u een vertrouwenspersoon aan die namens u beslissingen kan nemen als u dat zelf niet meer kunt en geeft u beknopte aanwijzingen aan de vertrouwenspersoon.

Wilt u weten of u moet kiezen voor een levenstestament of volmacht bij dementie en wat de voordelen van beide zijn? Download dan gratis de uitgebreide brochure.

Download gratis de volmacht bij dementie brochure

Download PDF

Let op!

In een algemene volmacht kunt u vastleggen wie de vertrouwenspersoon is die voor u beslissingen neemt als u dat zelf niet meer kunt. Vergelijkbaar met een algemene volmacht is een levenstestament. Afhankelijk van wat u allemaal wilt regelen voor die situatie maakt u bij de notaris een volmacht of een levenstestament.

In deze brochure krijgt u een beeld van de diverse mogelijkheden van een volmacht en levenstestament. Ook wordt u duidelijk wat de verschillen zijn tussen beide.

Waarom Abma Schreurs?

“Iedere cliënt krijgt bij ons persoonlijke aandacht. Bij ons is niemand standaard, iedereen heeft andere wensen wat betreft het opstellen van een testament. Bij Abma Schreurs is daar veel ruimte voor.”

Brochure afbeelding
Download brochure