19 april 2021 Blog

Levenstestament checklist

U heeft besloten om een levenstestament op te laten stellen waarin u uw wensen vastlegt voor het geval u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Dit kan komen door een ziekte of een ongeval. Voordat u uw levenstestament laat opstellen, is het verstandig om alvast over een aantal zaken na te denken. Dit kunt u rustig op uw gemak thuis doen. Zo kunt u bijvoorbeeld alvast bedenken wie uw financiële, medische en persoonlijke zaken zal regelen als u dit zelf niet meer kunt.

Waarom is het handig?

Voor het opmaken van uw levenstestament maakt u eerst een afspraak bij de notaris. Samen met de (kandidaat-)notaris bekijkt u wat uw situatie is en welke persoonlijke wensen u heeft. Aan de hand van deze informatie stelt de notaris het levenstestament op en stuurt het concept naar u toe. Dit concept neemt u thuis door en als alles goed beschreven staat en dit nog steeds uw wensen zijn, maakt u een afspraak om de akte te ondertekenen op kantoor. Na het tekenen van de akte is uw levenstestament rechtsgeldig.

Ter voorbereiding op dit eerste gesprek kunt u alvast de checklist invullen, zodat u weet wat er mogelijk is en wat er besproken gaat worden. De checklist helpt u ook bij het nemen van beslissingen.

Klik hier om de checklist te bekijken.

Kosten levenstestament

De kosten voor het levenstestament zijn afhankelijk van uw situatie en uw wensen. Daarom is het onmogelijk om een precies bedrag voor elke situatie te kunnen benoemen. Uiteraard kunnen wij u wel een richtlijn geven.

Vraag hier een offerte aan voor 1 persoon

Vraag hier een offerte aan voor 2 personen

Meer weten?

Wilt u meer weten of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met 088-433 43 433 of info@abmaschreurs.nl.

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook