25 mei 2023 Blog

Een social media clausule: Een goed idee?

Steeds meer mensen zijn online aanwezig. Iedereens online reputatie wordt steeds belangrijker, ook uw reputatie. Daarnaast houden steeds meer werkgevers hun (toekomstige) werknemers op de sociale media in de gaten.

Na een relatiebreuk wordt vaak online de ruzie voortgezet. Vandaag de dag is het mogelijk om binnen een samenlevingscontract of huwelijkse voorwaarden een social media clausule aan te maken. Hiermee kan het online voortzetten van de ruzie worden voorkomen.

De social media clausule kan ook in een echtscheidingsconvenant worden opgenomen. Abma Schreurs kunt u hierbij helpen.

Zet de clausule in uw contract

Van vele bekende personen staan in hun huwelijkscontracten afspraken over wat wel en niet gedeeld mag worden op social media na een scheiding.

Omdat het overgrote deel van Nederland online is, is een dergelijke afspraak niet alleen meer voor sterren noodzakelijk, maar ook voor de ‘normale’ Nederlander. Met uw partner deelt u veel verschillende zaken die u liever niet terug wilt zien op sociale media.

Omdat voorkomen beter dan genezen is, willen wij u helpen bij het opstellen van een social media clausule. Staat u op het punt om te gaan samenwonen of trouwen? Dan kan u bij ons een dergelijke clausule in uw contract laten opnemen. Het is ook mogelijk om op een eenvoudige manier de clausule toe te voegen aan reeds bestaande huwelijks- of samenlevingscontracten.

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook