20 mei 2015 Nieuws

De nieuwe notaris is proactief en benaderbaar

‘De notaris is allang niet meer de onbenaderbare aktemaker en stempelzetter in driedelig grijs’, zegt mr. Nicolette van der Heijden van Abma Schreurs Notarissen Purmerend – zelf hiervan het levende bewijs. Toch heerst nog steeds drempelvrees als het op een notariskantoor aankomt, wat ingrijpende gevolgen kan hebben in financieel opzicht, in relaties en in woon- en werksituaties.

‘Nergens voor nodig, die angst voor papieren rompslomp en juridische zaken’, zegt Van der Heijden. ‘Het is niet moeilijk om je zaken goed te regelen, als je maar de juiste partner zoekt.

Ik ben notaris geworden omdat ik me juist graag verdiep in wetgeving en oplossingen, maar bovenal in mensen. Ondernemers, jonge stellen, ouderen, iedereen heeft een eigen verhaal. Ik vind het een leuke uitdaging om op basis van die persoonlijke situatie de beste oplossing te zoeken en de akte uit te leggen in de taal van degene die bij me aan tafel zit.’

Het is te merken dat Nicolette vrolijk wordt van haar werk en ze staat er dan ook om bekend dat ze mensen met een goed gevoel naar buiten laat gaan, zelfs als die erg opzien tegen de formaliteiten en het papierwerk.

Happy ending

Van der Heijden is sinds 2 april jl. beëdigd notaris bij Abma Schreurs Purmerend, het kantoor waar ze in 2006 begon en zich verder specialiseerde in ondernemingsrecht. Als notaris is ze van veel markten thuis, waaronder de woningmarkt: ‘Natuurlijk is bij het kopen van een huis de zoektocht naar de perfecte bank leuker dan de zoektocht naar een notaris. En bij een nieuwe liefde denk je niet aan ‘uit elkaar’ dus een samenlevingscontract is niet nodig. Toch is een goede notaris essentieel voor een happy ending, in elk geval op juridisch gebied.’

Durf te vragen
Van der Heijden raadt mensen aan zich goed te laten informeren. ‘Kom maar langs met je vragen. Misschien is wat jij wilt bijvoorbeeld juridisch gezien helemaal niet mogelijk, of zijn er veel betere alternatieven. Of duikt er bij het passeren van de overdrachtsakte een probleem met de oplevering van de woning op. Dan kijken alle partijen aan de passeertafel naar mij: ‘Hoe lossen we dit op?’ Dan moet je dus gaan puzzelen. Laatst weer. Drie uur – en een telefoontje naar de bank – later ging iedereen met een opgeluchte lach naar buiten. Missie geslaagd.’

De ‘nieuwe’ notaris is dienstbaar en benaderbaar en daar moet de consument aan wennen. ‘Mensen denken bij een notaris toch gauw aan een dure krabbelzetter waar je langs móét; terwijl we een schat aan notariële en juridische kennis in huis hebben die we graag delen’, aldus Van der Heijden.

Naast laagdrempeligheid biedt Abma Schreurs via de website actuele informatie en handige online tools om bijvoorbeeld advies te krijgen waarop jij moet letten bij het kopen of verkopen van je huis.

Abma Schreurs Notarissen Purmerend, Waterlandlaan 52 Purmerend, telefoon 088 433 43 33, e-mail info@abmaschreurs.nl

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook