23 maart 2012 Nieuws

Een kritische blik op huwelijksvoorwaarden

Aan het opstellen van huwelijksvoorwaarden wordt veel tijd en aandacht besteed. Als deze eenmaal zijn getekend raken de huwelijksvoorwaarden echter meestal al snel in de vergetelheid. Toch is het goed om regelmatig serieus naar de huwelijksvoorwaarden te kijken.

Na verloop van tijd zijn er veel zaken die veranderen. Uw persoonlijke situatie kan wijzigen, financiële omstandigheden kunnen wijzigen en ook veranderende wetgeving en rechtspraak zijn van grote invloed op de uitwerking van uw huwelijksvoorwaarden. Reden genoeg om met enige regelmaat stil te staan of de destijds gemaakte afspraken nog wel actueel zijn en de gevolgen daarvan ook nu nog de juiste zijn.

Mogelijk geven de gewijzigde omstandigheden aanleiding om uw huwelijksvoorwaarden aan te passen. De wetgever heeft per 1 januari van dit jaar de procedure hiervoor eenvoudiger gemaakt en de goedkeuring door de rechtbank afgeschaft. Reden voor ons om dit onderwerp extra bij u onder de aandacht te brengen.

De medewerkers van Abma Schreurs werpen graag samen met u een kritische blik op uw in het verleden opgestelde huwelijksvoorwaarden. U kunt hiervoor contact opnemen met Elleke Visser via ons telefoonnummer 0229 282828 of ga naar het contactformulier.

 

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook