15 december 2015 Nieuws

Houd regie over uw leven: laat een levenstestament opstellen

Steeds meer particulieren realiseren zich dat het verstandig is om regie over hun leven te houden door een levenstestament op te stellen. Om klanten en inwoners uit de regio Waterland goed te informeren over dit actuele thema hebben Abma Schreurs en Rabobank Waterland en Omstreken in november en december een serie seminars georganiseerd.

Het levenstestament is een bijzondere vorm van een testament. In een testament legt u vast wat er na uw overlijden met uw nalatenschap moet gebeuren. Een testament werkt dus pas als u overlijdt, terwijl een levenstestament werkt in situaties tijdens uw leven. Bijvoorbeeld wanneer u door opname in het ziekenhuis of dementie niet meer in staat bent om zelf uw belangen te behartigen.

Notaris Jos Hofstee gaf in de seminars antwoord op vragen als ‘wat regel ik met een levenstestament’, ‘wanneer kan ik dit maken’ en ‘wie kan dit inzien’. Peter ’t Hoen, manager Private Banking bij Rabobank Waterland en Omstreken: De interesse voor het onderwerp was zo groot dat we een extra seminar hebben georganiseerd. Kennis delen vinden we belangrijk binnen de Rabobank en dit seminar is een goed voorbeeld hoe we hier, in samenwerking met Abma Schreurs, inhoud aan kunnen geven.

De (voorlopig) laatste bijeenkomst was op donderdag 10 december in het kantoor van de Rabobank in Purmerend. De zaal was helemaal vol met circa 100 geïnteresseerden in het levenstestament. De Rabobank en Abma Schreurs blikken terug op drie geslaagde bijeenkomsten en zijn in gesprek over een vervolg in 2016.

Wilt u meer weten over het levenstestament? Neem dan contact met ons op.

Seminar Levenstestament

Brochure afbeelding
Download brochure

Lees ook