Eigenlijk is het antwoord op deze vraag redelijk eenvoudig: wilt u elkaar het jawoord geven of niet? Met een geregistreerd partnerschap hoeft dit niet, met een huwelijk doet u dit wel. Er zijn wel een paar kleine verschillen tussen een huwelijk en een geregistreerd partnerschap, hierover kunt u meer lezen als u hier klikt.
Wanneer kies je voor een geregistreerd partnerschap?
Een geregistreerd partnerschap sluit u net als een huwelijk bij de gemeente. Belangrijk is dat u goed op de hoogte bent van de juridische gevolgen hiervan. Daarvoor bent u bij Abma Schreurs aan het juiste adres. Wij zorgen ervoor dat u goed op de hoogte bent van de gevolgen van het geregistreerd partnerschap. Niet alleen tijdens de relatie, maar ook bij scheiding en overlijden. De wet regelt automatisch een aantal zaken per de ingangsdatum van het geregistreerde partnerschap.
Wanneer kies je voor trouwen?
Trouwen kan op verschillende manieren: in beperkte gemeenschap van goederen of op huwelijkse voorwaarden. Als u niks regelt, gaat u in beperkte gemeenschap van goederen trouwen, dit houdt in dat alles (bezittingen en schulden) wat voor het huwelijk van u was, van u blijft. Alles wat u tijdens het huwelijk samen opbouwt (bezittingen en schulden) is van u gemeenschappelijk. Met uitzondering van erfenissen en schenkingen.
Wilt u zelf bepalen wat er met uw vermogen en bezittingen gebeurt? Dan kunt u dit vast laten leggen bij de notaris in de vorm van huwelijksvoorwaarden. Hierin kunt u ook bijvoorbeeld regelen dat alles van u gemeenschappelijk wordt, of dat juist alles wat van u is, van u blijft.