23 mei 2015 Familie en relatie

Samenwooncontract

In een samenwooncontract kunnen ouders en kinderen verschillende zaken regelen. Omdat steeds meer kinderen en ouder wordende ouders bij elkaar gaan wonen, zo blijkt uit de praktijk van Netwerk Notarissen. Dit is in lijn met het regeringsbeleid waarin ouderen langer thuis moeten blijven wonen. Er zijn verschillen zaken waaraan ouders en kinderen moeten denken als ze kiezen voor een gezamenlijke woonoplossing.

Wat is een samenwooncontract?

Voor inwonende ouders en kinderen heeft Netwerk Notarissen een samenwooncontract ontwikkeld. In dit samenwooncontract worden duidelijke afspraken over de kostenverdeling gemaakt tussen de ouders en het kind. Verder wordt afgesproken op welke juridische basis de inwoning is gestoeld. Dit is van belang als de ouders toch naar het verpleeghuis moeten vertrekken of overlijden. Neem voor meer informatie over het samenwooncontract contact met ons op.

Meer informatie over een samenwooncontract

Wenst u meer informatie over dit onderwerp? Of wilt u advies over uw situatie? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Brochure afbeelding
Samenwonen
Alles over wat er volgens de wet geregeld is bij samenwonen, trouwen en geregistreerd partnerschap, en wat u zelf kunt bepalen.