Nieuws

Gevonden nieuwsitems: 276
16 november 2018

Aangepaste openingstijden Notarissen (november en december)

In november en december zijn onze openingstijden aangepast. Het notariaat is gesloten op: dinsdag 20 november vanaf 15.45 uur woensdag 5 december vanaf 16.00 uur maandag 24 december vanaf 16.00 uur maandag 31 december vanaf 14.00 uur Uiteraard staan wij de volgende werkdag vanaf 08.30 uur weer voor u klaar!

9 november 2018

Schenken, wat is dat nou eigenlijk precies?

Een schenking is een overeenkomst waarbij de schenker de begiftigde verrijkt, zonder dat hij daar een tegenprestatie voor verwacht. Dit kan een schenking zijn van een geldbedrag, maar er kunnen ook goederen geschonken worden. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u zou willen schenken: u wilt uw (klein)kinderen een extraatje geven, u wilt iemand helpen … Lees meer Schenken, wat is dat nou eigenlijk precies?

8 november 2018

Toegang tot een woning om bijvoorbeeld meters af te sluiten

Mag bijvoorbeeld een verhuurder of energieleverancier een woning betreden voor het verrichten van werkzaamheden? Lagere rechters dachten lange tijd van niet, maar het Gerechtshof Amsterdam oordeelde op 8 augustus 2017 van wel (GHAMS:2017:3210). Cliënte levert onder andere energie en werd geconfronteerd met niet betalende klanten. Bij de betreffende woning was het niet mogelijk om “op afstand” … Lees meer Toegang tot een woning om bijvoorbeeld meters af te sluiten

8 november 2018

Ontslag uit hypotheek, kan een bank gedwongen worden? Soms wel ja.

Een echtpaar koopt een woning en enkele jaren later besluiten zij te gaan scheiden. De woning is minder waard dan de schuld bij de bank (staat onder water), waardoor verkoop niet mogelijk is. De man kan, gelet op zijn inkomen, de hypotheek evenmin overnemen. Dit echtpaar staat gelukkig op goede voet bij elkaar en dus … Lees meer Ontslag uit hypotheek, kan een bank gedwongen worden? Soms wel ja.

8 november 2018

Informatieplicht schuldenaar. Mooie uitspraak, maar nog steeds onvoldoende bescherming voor de schuldeiser.

Op 18 september 2018 heeft de rechtbank Amsterdam een interessante uitspraak gedaan over de informatieplicht van een schuldenaar (475g Rv) en wel in de conservatoire fase (RBAMS:2018:6641). De schuldeiser had verzocht dat de schuldenaar op straffe van een dwangsom zijn bronnen van inkomsten aan de deurwaarder diende op te geven en dat in de conservatoire … Lees meer Informatieplicht schuldenaar. Mooie uitspraak, maar nog steeds onvoldoende bescherming voor de schuldeiser.

8 november 2018

Derdenbeslag: en/of rekening

Er wordt derdenbeslag gelegd onder een bank en het saldo van een en/of rekening wordt getroffen. Valt dan het hele saldo onder het beslag, of werkt de onderlinge verhouding tussen de rekeninghouders door in het beslag? Rechtbank Amsterdam oordeelt dat niet het gehele saldo onder het beslag valt en dat de onderlinge verhouding tussen de … Lees meer Derdenbeslag: en/of rekening