Nieuws

Gevonden nieuwsitems: 258
10 juli 2018

Een verdubbeling van de huurprijs van een woning, kan dat?

Het antwoord op deze vraag is: Ja. Onder omstandigheden uiteraard. Wat die omstandigheden zijn, licht ik hieronder toe. Geliberaliseerd of niet geliberaliseerd? Van belang is in de eerste plaats of het om geliberaliseerde of niet geliberaliseerde verhuur (sociale verhuur) gaat. Het antwoord “ja” kan namelijk alleen gegeven worden bij geliberaliseerde verhuur. Een huurovereenkomst is alleen … Lees meer Een verdubbeling van de huurprijs van een woning, kan dat?

5 juli 2018

Heeft u de voogdij al geregeld?

Weet u al wie er voor uw minderjarige kinderen gaat zorgen als u en uw partner allebei komen te overlijden? De voogdij is natuurlijk geen leuk onderwerp om over na te denken, maar wel heel belangrijk om goed te regelen. Hoe regelt u de voogdij? En waar legt u uw voogdijwensen vast? Abma Schreurs vertelt … Lees meer Heeft u de voogdij al geregeld?

5 juli 2018

Gaat u ondernemen? Vergeet dan deze 3 tips niet.

Als u gaat ondernemen wilt u uw zaken bij de start goed op orde hebben. Zakelijk, juridisch en financieel. Maar vergeet niet om daarbij verder te kijken dan uw neus nu lang is. Denk ook altijd aan de lange termijn. Niet alleen zakelijk, maar ook privé. Uw bedrijf en uw privésituatie zijn namelijk onlosmakelijk met … Lees meer Gaat u ondernemen? Vergeet dan deze 3 tips niet.

21 juni 2018

Terugvordering van een strook grond, de praktijk!

Inleiding Op 24 februari 2017 heeft de Hoge Raad (ecli:nl:hr:2017:309) een spraakmakend arrest gewezen over het onder bepaalde voorwaarden terugvorderen van grond die de (voormalige) eigenaar door verjaring heeft verloren. In mijn eerdere bijdrage, terugvorderen van perceel grond onder voorwaarden mogelijk!, heb ik deze uitspraak besproken. Het afgelopen jaar is er een aantal interessante uitspraken … Lees meer Terugvordering van een strook grond, de praktijk!

15 juni 2018

Samen een huis kopen of (nog) niet?

U heeft al even een relatie, maar het is nog wel wat pril. Toch denkt u erover om te gaan samenwonen. U wordt gek van het heen-en-weer-gereis en uw huidige huurwoningen zijn eigenlijk te klein. Maar de huurmarkt zit muurvast. En de rente is nu nog laag. Is het dan verstandig om samen een huis … Lees meer Samen een huis kopen of (nog) niet?

8 juni 2018

Einde relatie, vergeet het pensioen niet

Minister Koolmees (minister Sociale zaken en Werkgelegenheid) heeft recent een wetsvoorstel ingediend, waardoor het pensioen bij echtscheiding/geregistreerd partnerschap automatisch wordt gedeeld. Daarvoor is nu nog actie nodig van beide ex-echtgenoten. Waar moet je nu op letten als sprake is van een scheiding (waaronder ook samenwoners)? Toe te juichen valt dat aandacht aan de pensioenverdeling bij … Lees meer Einde relatie, vergeet het pensioen niet