Nieuws

Gevonden nieuwsitems: 279
7 december 2018

Partneralimentatie korter, eenvoudiger en ook voor samenwoners?

Al meer dan drie jaar (19 juni 2015) wordt gesproken over de Wet Herziening Partneralimentatie, waarbij het doel van de wetgever is om de partneralimentatie te verkorten, te vereenvoudigen en ook voor ongehuwden van toepassing te verklaren. Op 1 oktober 2018 is de derde nota van wijziging van dit wetsvoorstel ingediend. Wat is nu de … Lees meer Partneralimentatie korter, eenvoudiger en ook voor samenwoners?

5 december 2018

U kunt alleen deze maand nog aanvullend belastingvrij schenken

De regels voor belastingvrij schenken aan uw kinderen zijn de afgelopen jaren regelmatig gewijzigd. Vooral de regels voor schenken voor de eigen woning wijzigden vaak: bedragen werden in crisistijd opgeschroefd om de woningmarkt te stimuleren, vervolgens teruggeschroefd omdat de crisis voorbij zou zijn, om vervolgens weer te worden opgehoogd. Hoe zit dat nu eigenlijk precies? … Lees meer U kunt alleen deze maand nog aanvullend belastingvrij schenken

30 november 2018

Aangepaste openingstijden december

In december zijn onze openingstijden aangepast. Het notariaat is gesloten op: woensdag 5 december vanaf 16.00 uur maandag 24 december vanaf 16.00 uur maandag 31 december vanaf 14.00 uur De advocatuur is gesloten op maandag 24 december (hele dag). Uiteraard staan wij de volgende werkdag vanaf 08.30 uur weer voor u klaar!

9 november 2018

Schenken, wat is dat nou eigenlijk precies?

Een schenking is een overeenkomst waarbij de schenker de begiftigde verrijkt, zonder dat hij daar een tegenprestatie voor verwacht. Dit kan een schenking zijn van een geldbedrag, maar er kunnen ook goederen geschonken worden. Er kunnen diverse redenen zijn waarom u zou willen schenken: u wilt uw (klein)kinderen een extraatje geven, u wilt iemand helpen … Lees meer Schenken, wat is dat nou eigenlijk precies?

8 november 2018

Toegang tot een woning om bijvoorbeeld meters af te sluiten

Mag bijvoorbeeld een verhuurder of energieleverancier een woning betreden voor het verrichten van werkzaamheden? Lagere rechters dachten lange tijd van niet, maar het Gerechtshof Amsterdam oordeelde op 8 augustus 2017 van wel (GHAMS:2017:3210). Cliënte levert onder andere energie en werd geconfronteerd met niet betalende klanten. Bij de betreffende woning was het niet mogelijk om “op afstand” … Lees meer Toegang tot een woning om bijvoorbeeld meters af te sluiten

8 november 2018

Ontslag uit hypotheek, kan een bank gedwongen worden? Soms wel ja.

Een echtpaar koopt een woning en enkele jaren later besluiten zij te gaan scheiden. De woning is minder waard dan de schuld bij de bank (staat onder water), waardoor verkoop niet mogelijk is. De man kan, gelet op zijn inkomen, de hypotheek evenmin overnemen. Dit echtpaar staat gelukkig op goede voet bij elkaar en dus … Lees meer Ontslag uit hypotheek, kan een bank gedwongen worden? Soms wel ja.