Nieuws

Gevonden nieuwsitems: 287
11 februari 2019

Waarom vraagt de notaris waar uw geld vandaan komt?

Waarom vraagt de notaris waar uw geld vandaan komt? In Nederland is het voor sommige beroepsgroepen (bijvoorbeeld een notaris, accountant, administratiekantoor, etc.) volgens de wet verplicht om aan hun cliënten te vragen hoe men aan hun vermogen komt. Dit is om de invloed van crimineel geld op de samenleving in te perken; een belangrijk doel … Lees meer Waarom vraagt de notaris waar uw geld vandaan komt?

11 februari 2019

Laura Mulders Cum Laude afgestudeerd voor specialisatieopleiding vFAS!

    Laura Mulders heeft vrijdag 8 februari 2019 Cum Laude de juridische specialisatieopleiding familierecht van de vFAS afgerond. vFAS leidt via een driejarige opleiding advocaten op tot een gespecialiseerde vFAS-advocaat en scheidingsmediator.   Natuurlijk zijn wij supertrots op onze Laura! Wij feliciteren haar van harte! Met het Cum Laude afronden van deze opleiding is … Lees meer Laura Mulders Cum Laude afgestudeerd voor specialisatieopleiding vFAS!

11 februari 2019

Wie regelt uw zaken als u dat zelf niet meer kunt?

Leg het vast in een volmacht of levenstestament In uw leven kunnen zich situaties voordoen waarin u zelf (tijdelijk) niet meer in staat bent om beslissingen te nemen en te handelen. Door de gevolgen van een ongeval bijvoorbeeld, een operatie, een beroerte of de ziekte van Alzheimer. Op die vaak ingrijpende momenten is het belangrijk … Lees meer Wie regelt uw zaken als u dat zelf niet meer kunt?

1 februari 2019

Recht op een betalingsregeling?

Bestaat er een recht op een betalingsregeling? Nee, de wet zegt in artikel 6:29 BW letterlijk: “De schuldenaar is zonder toestemming van de schuldeiser niet bevoegd het verschuldigde in gedeelten te voldoen.” De rechter is hier aan gebonden en zal daarom een schuldenaar altijd veroordelen aangezien betalingsonmacht geen verweer oplevert. Vooral kantonrechters vinden dit vaak … Lees meer Recht op een betalingsregeling?

27 december 2018

Beslag- en executierecht en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

Per 1 januari 2018 geldt een nieuw huwelijksgoederenrecht en dit recht is van toepassing op huwelijken gesloten ná 1 januari 2018. Eenvoudig gezegd: wat privé was, blijft privé en wat tijdens het huwelijk wordt vergaard wordt gemeenschappelijk (uitzonderingen zoals erfenissen daargelaten). Dit geldt voor schulden en bezittingen. Mijn kantoorgenoot en familierechtspecialist Laura Mulders schreef hier … Lees meer Beslag- en executierecht en het nieuwe huwelijksgoederenrecht

24 december 2018

Aangepaste openingstijden december/januari

In december en januari zijn onze openingstijden aangepast. Het notariaat is gesloten op: maandag 24 december vanaf 16.00 uur maandag 31 december vanaf 14.00 uur woensdag 2 januari tot 11.30 uur De advocatuur is gesloten op maandag 24 december (hele dag). Uiteraard staan wij de volgende werkdag vanaf 08.30 uur weer voor u klaar. Wij wensen … Lees meer Aangepaste openingstijden december/januari